tiistaina, toukokuuta 27, 2008

Virastot, osa II

No niin. Kolme viikkoa on kulunut edellisestä, ja mitä viraston ihmeet on saaneet aikaan?

EI YHTÄÄN VITUN MITÄÄN!

Mikä vittu siinä voi maksaa niin saatanan kauan? Jumalauta jos meillä tehtäis hommia tollasella sykkeellä niin tää firma ois ollu konkassa jo ennen kuin sitä olis edes perustettu. VITTU!

Siis mitä vittua siellä virastoissa oikein puuhataan?

***
Töihin tullaan klo 8:00 ja juorutaan eilisen päivän tapahtumat Marjatan kanssa. No siinä se aamu sitten kivasti kulahtaakin ja on kahvitauon aika. Taukohuoneessa Helena, Pirkko ja Kalervo ovatkin jo pistäneet costamokan tippumaan. Kiva että on juttuseuraa niin ei tarvitse yksikseen istuskella (ja kahvikin on jo valmiina). Siinähän sitten turistessa vierähtääkin kivasti seuraavat pari tuntia. Kalervokin oli ostanut mökille uuden Terhi440 soutuveneen ja Biolanin kompostoivan käymälän joka pitää hajut sisällään. Sellainen olis kyllä tosi hyvä meidänkin mökille. Pitääkin muistaa Pertille sanoa kotona.

Kun sitten on pari tuntia puhuttu taukohuoneessa paskaa, huomataan että voi hitsi, ruoka-aika. Eiköhän lähdetä joukolla tuohon läheiseen Rossoon jossa palvelu on tunnetusti ystävällistä ja nopeaa. Ettei menisi sitten koko iltapäivä hukkaan kun lounas venyy. Rossosta palaillaan kupu täynnä puolikahden aikaan ja vetädytään työhuoneisiin tsekkaamaan meilit. Samalla voi sitten lukaista netissä päivän lehdet ja katsoa Avotakan viimeisimmät verhovinkit kesämökille. Aah, kello rupeaakin käymään jo iltapäiväkahvin aikaa. Ovatkohan Helena, Pirkko, Marjatta ja Kalervo jo kerenneet laittamaan kahvin tulille. Nyt on kyllä jo parempi nostaa luuri pöydälle että sitten loppupäivän saa rauhassa keskittyä muihin työtehtäviin, tietysti kahvitunnin jälkeen.

Kolmen aikoihin palaillaan vielä lukemaan meilit ja tsekkaamaan viimeisimmät tiedotteet (lue: juorut) viraston intranetin henkilökunnan tiedotussivuilta. Sittenhän kello jo onkin 15:45 ja voi pikku hiljaa hipsiä oven viereen odottamaan klo neljää ettei vahingossakaan tule nanosekunnin vertaa ylitöitä.

Ai niin, olikohan siellä käsiteltävien asioiden laarissa jotain papereita? No, kyllähän ne kerkeää huomennakin. Tai lomien jälkeen.
***


Vituttaa.

maanantaina, toukokuuta 05, 2008

Virastot

Mikähän vittu siinä mahtaa olla, että kun sen kerran tai kaksi vuodessa kun joutuu asioimaan valtion tai kunnan virastossa, niin juuri se henkilö joka hoitaa sitä asiaa jonka tiimoilta siellä nyt milloinkin asioi, on joko vuosilomalla, sairaslomalla, ruokatunnilla, omalla lomalla tai muuten vaan vittu poissa ja tavoittamattomissa. Ja sijaisista ei oo saatana tietoakaan. Tai sitten se sijainen ei osaa taikka uskalla ottaa kantaa yhtään mihinkään, saati tehdä päätöksiä.

Vittu että korpeaa.