tiistaina, elokuuta 22, 2006

Musiikkiteollisuus

Linkki: http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/7851.cfm

Joopa joo. On se nyt yksi iso vittu ettei noille musiikkiteollisuuden edustajille riitä mikään. Että perkele piti nyt sitten käydä jo tablasivustojen kimppuun. Kohta pitää varmaan alkaa maksaa tekijänoikeusmaksuja kadulla viheltelystäkin.

Sen nyt melkein ymmärtää, että vitutusta aiheuttaa tablakirjoista suoraan tehdyt "rippaukset", mutta kun suurin osa tabloista on jonkun korvakuulolta tekemiä tulkintoja. Tablasivustot eivät tavallisesti yritä kerätä levittämisestä voittoa, vaan ovat harrastajien yhteisöjä. Todella isoa osaa tabloista ei niin ikään ole mitenkään mahdollista saada ostettua kirjana tai netistä, joten harrastajien tekemät versiot ovat monelle soiton harrastajalle ainoa tapa päästä suosikkikappaleen kimppuun.

Vetoaminen siihen, että kaupallisessa muodossa saa varmasti oikeat nuotit, ei pidä aina paikkaansa. Jotkut julkaistuista kirjoista on sellaista paskaa, että muutaman kympin harhasijoitus vituttaa ihan oikeasti. Kaupallisessa muodossa ei tällä hetkellä myöskään saa ostettua nuotteja esim. Guitar Pro tai Power Tab -tiedostoina, jotka ovat oiva apu harjoittelussa.

Kyllä tulee mieleen ison paskan haistatus ja koko teollisuuden boikotointi.

Saatana.

Ei kommentteja: