perjantaina, helmikuuta 09, 2007

Varoitukset alkoholipakkauksiin

"Haistakaa paska koko valtiovalta" lauloi Irwin aikoinaan. Ei tainnut mies tietää, kuinka osuva kappaleen sanoma on vielä vuosikymmenten jälkeenkin.
Nyt tämä helvetin viisas eduskuntamme on päättänyt säätää lain, joka määrää varoitustekstit alkoholia sisältäviin myyntipakkauksiin. Vitun iso jippii!!!

Kuka täysi-ikäinen voi tässä holhousvaltiossa rehellisesti väittää olevansa tiedoton alkoholin liikakäytön terveyshaitoista?!?!?! EI KUKAAN!!!
Eikä siinä vielä mitään, että tehdään täysin järjettömiä lakeja. Sehän on maan tapa. Tässä tapauksessa tämä paska laki kuitenkin kääntyy itseään vastaan.

Ei ole mikään ongelma lisätä suomessa valmistettaviin viina-/olutpullohin varoitustekstiä. Helppo homma. Ja näin saadaan kossua ja koffia ihan yhtä helposti kuin ennenkin.

Mutta mites on esimerkiksi Chileläisen punaviinin tai saksalaisen pienpanimon vehnäoluen laita? Siellähän varmaan noteerataan tämä etikettisääntö ihan saatanan tosissaan.
-"Teidän pitäis nyt kuule muuttaa etikettejänne tai liimata tälläisiä tarroja pulloihinne".
-"Ei mutta toihan kuulostaa vitun fiksulta. Me liimataan!!!"

Toinen vaihtoehto on lätkiä niitä pelkeleen varoitustekstejä maahantuojan tai kaupan varastossa. Varmaan paras duuni ikinä... Ihmettelen jos näin tullaan tekemään. JOS tullaan, niin hinta pompsahtaa luonnollisesti ylöspäin kohonneiden kulujen myötä. Pelkäänpä että ainakin osa tuontioluista / viineistä häviää alkon ja kaupan hyllyiltä.

Näin sitä ollaan taas askel lähempänä eurooppalaista juomakulttuuria!!! Kossua ja koffia saadaan ihan yhtä helposti kuin ennenkin, mutta erikoisempien juomien ystäville mielijuoman etsimisestä voi tulla kuukauden kohokohta. Toisaalta juuri nämä erikoisempien juomien ystävät ovatkin niitä pahimpia dokuja, joiden terveys pettää ja Kelan kulut kasvavat....
Vitun pässit!!!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Saiskohan noihin vitun kansanedustajanmulkkuihin ja ministerinkyrpiin myös varoitusmerkit näin vaalien alla: "Näiden kusipäiden äänestäminen voi aiheuttaa vitusti typeriä lakeja ja päätöksiä."